2018 Aktuality Kronika

Závody po Liberecku

I když nebude postavena domácí dvojice, uděláme vše proto ,aby se všichni cítili u nás jako doma.
Závod 4.8.2018 MMČR dvojic na stadionu ve Starých Pavlovicích bude zároveň příležitost připomenout si jednu z výrazných osobností ploché dráhy a to NÉ jen na Liberecku.

ALEXANDR KOPECKÝ

SAŠA začínal jako „vesnickej“ kluk, kterého bavilo něco tvořit. Po úrazu na Pionýru – JAWA 50 – bylo jasné že závodit nebude, ale jeho schopnosti a hlavně lidská povaha brzo zafungovala. To , že opravoval všechno co jsme postupně ničili byl jenom začátek jeho působení. Se Sašou jsem se potkal (Věroslav Kollert st.) na stadionu ve Starých Pavlovicích a od začátku bylo jasné, že to může mezi máma fungovat. Nakonec jsme oba ve stejném znamení (BERANI) a to nebyla vždy výhoda, ale alespoň jsem nezapomínal na jeho narozeniny 🙂
Se Sašou jsem absolvoval nekonečné množství závodů a to jak klubovým autobusem tak i v jeho ŠKODĚ MB 1000, kterou nám i půjčoval.
Saša dokázal to co nám dnes schází (né jen u ploché dráhy) a to položit se do práce pro druhé.
Postupně se vypracoval v kouzelníka, který dokázal v opravě plochodrážní techniky hotové zázraky. Český Dub, kde bydlel, stál najednou ve středu pozornosti celé sportovní veřejnosti. 
Sašu jsem v legraci provokoval tím, že on udělal Dub slavný a to i přesto, že tam nemají ani koleje pro vlak.
Toto se ale nemohlo používat často, většinou jsem něco potřeboval a podobné legrácky mě mohli stát  „život“ 🙂
Život šel dál, čas běžel a když nám Saša oznámil svou diagnózu, tak nám nikomu okolo něj nebylo vůbec dobře. Držel se a bojoval, a to tak že dokázal sedět v dílně u stolu s rouškou přes obličej a makal a makal. Chtěl do poslední chvilky klukům pomoci, aby to co opraví mohli zase rozbíjet.
SAŠA tak zůstává s námi na pořád a škoda , že některé jeho legendární výroky, které vešly všem okolo něho do podvědomí se nedají publikovat.
V sobotu 4. 8. 2018 se tedy bude jak závodit o mistrovský titul tak i vzpomínat na „NAŠEHO SAŠU“ 

Foto : To jsme ještě jezdili společně a mohli se radovat ze života

Autor: Věroslav Kollert st.