Aktuality

Amatérské závody

Jak jsme již informovali v minulém roce se v Liberci odstartoval projekt pro amatérské závodníky.

Z Polska přijela parta závodníků, která jezdí amatérskou ligu pod názvem  KACZMAREK ELETRIC SPEEDWAY CUP. Závody se vypisují podle kategorii a asi jediný rozdíl oproti klasickým závodům je, že závodníci absolvují místo čtyř jen dvě kola. Jinak se rozpis jízd a celý systém shoduje s klasickou plochou dráhou.

Do závodu můžou nastoupit jezdci, kteří se přihlásí a splní podmínky startu do jednotlivých skupin. Možnosti startu  loni využil jediný Čech Michal Štok. Shodou okolností to byl jeho první závod v jeho čtyřiceti jedna letech a bojoval jako lev.

Pro letošní sezonu se chystá rozšíření závodů na dva stadiony v Čechách. 26.7. 2018 by se měla celá parta ukázat  pod umělým osvětlením v Pardubicích a den poté 27.7.2018 již tradičně u nás v Liberci. Spolupráce s Pardubicemi tak pomáhá otevřít stadiony i pro lidí, kteří si chtějí po práci jít zajezdit a pobavit se.

Opět se připravuji přímé přenosy ,,online,, i když zatím pouze k sousedům do Polska. Vše je teprve na začátku a tak věříme, že jednou bude možné sledovat amatérské závody nejen u nás, ale třeba v celém světě.

Tak to berte jako výzvu a ukažte se všichni co se chcete pobavit a zároveň si zazávodit na stadionech, kde se jezdí ty nejlepší závody.