Aktuality

Sen se rozplynul

I přes bojovný výkon Českých mladíků pod vedením Filipa Šitery se nepovedlo postoupit do finále ME družstev juniorů ve Francii.

Úkol zněl jasně. Uděláme všechno proto abychom postoupili, což znamenalo jediné, vyhrát závod Semifinále ME juniorů konané přesně v den kdy děti oslavovaly svůj svátek. Pořadatelé v libereckých Starých Pavlovicích udělali maximum aby byla dráha a celý závod perfektně připraven, za což jim patří velký dík a obdiv.

Po rozpačitém vstupu do závodu, kdy jsme se dostali až na osmibodovou ztrátu na vedoucí Švédskou reprezentaci, se nám povedlo tuto ztrátu stáhnout na půlku a naše naděje ještě měly reálné obrysy. Po žlutých kartách přišlo vyloučení Švédského jezdce a už to vypadalo, že to vyjde. Celý závod provázelo několik pádů a jeden z nich přišel v nejméně vhodný okamžik a tak rozhodl o tom, že ztrátu na Švédy už nedoženeme. Nicméně početné divácké osazenstvo děkovalo obrovským potleskem České reprezentaci za bojovný výkon, který slibuje do budoucna, že se Česká republika uplně neztratí z plochodrážní mapy.

Jezdcům, pořadatelům, sponzorům a všem kteří se na tomto závodě podíleli děkujeme za nezapomenutelný zážitek.