2021 Aktuality E-speedway

Příprava ostrého testu

V Liberci se připravuje ostrý test.

Celý tým  MXM a GRS se ve čtvrtek 20. 5. sejde na stadionu v libereckých Starých Pavlovicích, kde se budou připravovat motocykly na sobotní „předváděčku“ při závodech EU v Pardubicích.

Jako testovací jezdci jsou připraveni: jeden z nejlepších mladých borců, kterého bude doplňovat jeden z nejlepších našich jezdců nedávné doby. Jména neuvádíme záměrně, protože to pro mnohé bude možná překvapení, ale těch není nikdy dost.

V pátek podle počasí tak bude nabitý program:  Od testování účastníků, až po přípravu motocyklů, takže budeme mít napilno. Na páteční testování jsou do depa vpuštěni pouze účastníci s pozvánkou a platným testem.

Bohužel testovací pátek není určený pro veřejnost, ale stadion bude mít bránu otevřenou a kdo má zájem sledovat z tribuny tak je vítán.

Po domluvě s pardubickými pořadateli se poprvé představí kompletní kolekce E motocyklů určená pro plochou dráhu a pokud bude vůle tak i enduro a motokros

Ečka z Liberce tak vyrazí na další stadion, kde podporují naši cestu. V letošním roce jsme ještě v Čechách dostali pozvánku na Markétu.  

Zatím největší problém je se sháněním jezdců, kteří by si Ečko vyzkoušeli. Nedůvěra a i trochu strach z něčeho jiného (nového) a hlavně nedostatek jezdců ve šech kategoriích, nás hodně brzdí.

Dánové s podrou nejlepších jezdců sice nemají ZATÍM techniku tak daleko, ale jezdce kteří jim motocykly zajíždějí mají na velice dobré úrovni.

E třída by mohla být v brzké době cesta jak začít plochou dráhu a nebo se jí jen bavit.

V Plzni, při sobotním tréninku, se mohlo povozit víc zájemců než jsme čekali. Hlavně ti mladší si mohli, sice jen na chvilku, půjčit Ečko a přesvědčit se o jednoduchosti ovládání a plynulosti jízdy.

Foto: Takhle vážně se tváří náš hlavní inženýr při testech na brzdě.

Tak v sobotu Pardubicích.