2017 Aktuality

Dvojice po Liberecku

Počátek  závodů dvojic na ploché dráze v Liberci Starých Pavlovicích býval spíš jen o radosti ze závodění.  „Mistrák dvojic“ koncem sedmdesátých let byl pro liberecké jezdce šancí jak se ukázat. Pořadatel mohl postavit dvojici a tak jsme se mohli dostat přímo do závodů mezi takové hvězdy jako byli Štancl, Ondrašík, Vernerové a další. Za Liberec dostal šanci Kubíček s Kollertem. Úkol byl jasný – nedostat kolo- to se podařilo, šance na body se rovnali letu na měsíc.

Pro Liberec se vše začalo měnit až po úpravě závodní trati v roce  2004. Věroslav Kollert ml. sice startoval za PDK Mšeno, ale jako Liberečák to byl domácí jezdec. První rok v nově vypsaném závodu startoval s pardubickým Hlaváčkem a hned z toho bylo třetí místo. Druhou sezonu startoval se slánským Linhartem v barvách Mšena. Situace se opakovala, Linhart i přes velkou snahu nestíhal s technikou a ke vší smůle docházelo k pádům a zraněním. Celkově druhé místo bylo spíše překvapení a hodně štěstí. Až třetí sezona klapla. Dlouho to vypadalo, že se ti dva nikdy nedají do hromady (mluvíme o Kollertovi a Šiterovi), ale sezona byla přímo ukázková. Nedali soupeřům vůbec žádnou šanci a z devíti závodů vyhráli všech devět, TITUL byl doma. To ale ještě není konec.

V roce 2009 se konalo finále v Liberci. Taktika a naladění tratě pomohla získat historicky první titul za pomoci Poláka Walaska a Slováka Vaculíka.

Zatím asi to nejlepší co jezdilo za Liberec – Kluci děkuju-