2020 Aktuality

Strategie Interteamu

Liberec se v minulosti už několikrát pokoušel uspořádat na domácím stadionu v libereckých Starých Pavlovicích EXTRALIGU. Požadavky však klub nebyl schopen splnit.

Možnost, která se letos naskytla, se zdála býti cestou, která by nemusela skončit jen jednou sezónou. Nedostatek jezdců a odstoupení Slováků otevřelo šanci a majitel Intertamu Vladimír Vopat učinil Liberci nabídku, která se nedala odmítnout. Jen zasvěcení lidé u nás pochopí, jaký to byl pocit.

Po několika úspěšných sezónách, kdy se Liberec pohyboval mezi nejlepšími pořadateli ME a juniorského Mistrovství světa, byla NAŠE Extraliga dlouho nenaplněnou výzvou. Letošní systém ukáže, čeho bude naše parta schopná.

Stanovili jsme si jasné cíle: 1. udržet extraligu v kovatelné podobě 2. držet krok s konkurencí 3. pořádat finále u nás na domácí dráze

Původně jsme se chtěli pustit v letošním roce do přestavby stadionu, ale na to ještě asi nenastal ten správný čas a tak kalendář pro letošní sezónu máme docela naplněný a to ne jen plochou dráhou. Náš stadion ve městě pod Ještědem tak po dlouhých 45 letech bude účastníkem hned několika novinek. Tou hlavní je závod EXTRALIGY, který se pojede ve ČTVRTEK  14.5.2020 od 17.00hod.

Rádi bychom také pozvali ty naše závodníky, kteří si v sedmdesátých letech Extraligu vyjeli: Minařík, Kalous, Špinka, Šafařík, Vít, Rybář. Bohužel radost těchto našich borců trvala jen jeden rok. Všichni v Liberci doufáme, že jsme na novém začátku a věříme, že tentokrát to potrvá déle.

Extraliga  INTERTEAM 2020

Domácí stadion       :    Liberec Staré Pavlovice

Vedoucí týmu          :    Vladimír Vopat

Vedoucí Družstva   :     Blazej  Krezewski             PL

Jezdci                        :     Zdeněk Holub                   CZ     AČR

                                         Filip  Hájek                        CZ      AČR

                                         Daniel Klima                     CZ      AČR

                                         Daniel Kaczmarek            PL      PZM

                                         Adrian Gala                       PL      PZM

                                         Igor Kopiec Sobczynski   PL       PZM

                                         Marek Studzinski             PL       PZM     

                                         Daniel Bewley ?               GB               ?