2021 Aktuality

Nádherný závod

Před 16tou hodinou úterního odpoledne se všem přítomným na stadionu v libereckých Starých Pavlovicích začala svírat dušička. Při pohledu na temné nebe ze všech stran panoval strach o uskutečnění vrcholného závodu pro letošní sezonu. Naštěstí moderní technologie dávaly naději a jejich práce nepřišla v niveč a naplnila se jejich prognóza. Po 16té hodině se nebe rozestoupilo a na všechny přítomné začalo vykukovat sluníčko. Plánovaná půlhodinka odloženého startu nebyla nakonec ani třeba a závod začal jen o pár minut později.

Uklidňující obrázek po 16té hodině

Závod jako takový poté nabídl jednu z nejlepších podívaných za poslední dobu a kdo nebyl přítomen mohl opravdu litovat. Letošní Extraliga je opravdu vyrovnaná a mezi vítězstvím a čtvrtým místem je rozdíl minimálních bodů. Přes počáteční souhlas všech klubů a funkcionářů se začíná objevovat strach o výsledky a padají různé námitky, protesty a stížnosti na složení týmu Aforti start Gniezno-Liberec. Je vidět, že vytvoření konkurence pro dosud suveréní týmy zaskočilo všechny a Gniezno-Liberec se tak stal postrachem, což dokazuje svými výkony na dráze.

Extraliga plochá dráha – Liberec – 3.8.2021

Proto čtvrté místo v dnešním závodě mělo hořkosladkou příchuť a zklamání polského manažéra Blazeje Skrzeszewského bylo po závodě více než patrné a nikdo se mu nemohl divit. Rozjížďka o třetí místo mezi Marcinem Nowakem (Start Aforti Gniezno-Liberec) a Grzegorzem Walaskem (AK Slaný) dávala Liberci do třetího kola naději, ale zkušený Walasek ukázal, že má místní dráhu najetou (2009 vítězství dvojice) a v posledním kole domácího Nowaka udolal a pro domácí tak zbyla pouze brambora.

Celý závod byl plný nádherných soubojů o každý z mála metrů naší dráhy a my za to děkujeme všem zúčastněným a především i divákům, kteří vytvořili opět skvělou atmosféru.

Už teď jsme natěšeni na pokračování Extraligy 2. 9. 2021 ve Slaném

Foto: Jan Jack Kobzaň a Jiří Laštůvka