2023 Aktuality E-speedway

Projekt E speedway

Na ploché dráze v Liberci již několik let vzniká projekt elektrických závodních plochodrážních motocyklů. Po testech na liberecké dráze se začalo závodit. První vítězný závod v polském Gniezně na E-spedway  je historií. Motocykly dostaly od prvních pokusů nové baterie vlastní konstrukce / MXM / a kompletní nový design. Na E-speedway se liberecká parta úspěšně zúčastnila mezinárodního kempu Moto arena Torun kde se mohla předvést ve své plné síle. Na našich motocyklech se předvedlo několik vycházejících plochodrážních hvězd jako je mistr světa Maximilian Pawelczak. Dále E-speedway úspěšně závodily v Praze při Memoriálu Luboše Tomíčka a mini cupu v Chabařovicích.

Pro letošní sezonu povolila plochodrážní komise start E-speedway na mistrovství ČR v kubaturách 125/140 jak na klasické tak krátké dráze.

E-speedway je především určená pro mladé a začínající naděje na ploché dráze, ale také pro zábavu .

Jednoduchost ovládání a takřka bezúdržbový chod motocyklu zaručuje začátečníkům mít konkurenceschopný stroj. V současné době existují tři různé velikosti motocyklu a jeden společný pohon a baterie.

Vyzkoušet si ho může  každý kdo bude chtít.

Stačí přijít na plochodrážní stadion v libereckých Starých Pavlovicích.