2021 Aktuality E-speedway

Ečka na Evropě

Liberecká Ečka vyrazila na Evropu.

Pozvánka pardubických pořadatelů plochodrážního závodu ME nás potěšila. Zatím ještě nezávodíme, ale dostali jsme velkou šanci předvést celou kolekci našich E-speedway motocyklů.

Den před výjezdem do Pardubic se sešla celá naše skupina v libereckých Starých Pavlovicích, kde jsme se setkali i s lidmi z liberecké Technické univerzity. Společně jsme testovali a také se jednalo o možné spolupráci mezi oběma organizacemi. Na dráhu se postupně dostal závodní motocykl určený pro děti, který sedlala desetiletá liberecká závodnice Štěpánka Nyklová. Vojta Šachl na motocyklu určeném pro juniorský věk a nejsilnější verze Sport na které jezdil pan Václav Milík st.

Sobota tak byla už jen dnem plným překvapení! Při vjezdu do depa naše motocykly okamžitě vzbuzovaly pozornost. Polská televize dělala reportáž o našich strojích a i představitelé ostatních federací si přišli vyzkoušet jízdu po depu?! Jízda po depu = nic. Po závodech nás pořadatelé nechali ještě předvést E- speedway na dráze. Pro mnohé bylo překvapení jak se elektrické stroje chovají a hlavně jakou mají rychlost.

Greg Hancock, Štěpánka Nyklová, Vojtěch Šachl

Celou předváděcí šou ukončil Greg Hancock, který na motocykl posadil svého závodníka Angličana Daniela Bewleyho.

Daniel Bewley

Na libereckých motocyklech se tak již vozili Polák, Němec, Angličan, Ukrajinec a samozřejmě i naši závodníci.

Liberecká plochá dráha  postupně pracuje  na vstupu do E sportu

 Za E-speedway, GRS, THK Racing a MXM.