2022 Aktuality

Víkend plný „ściganie“

V Pátek to vypuklo. Akce 15 let na „ŹUŹLU“ Blaźeje Skrzeszewskeho.

Náš Blaźej

Třicet dva závodníků a třicet pět rozjížděk odstartovali víkendový program ve Starých Pavlovicích. Pátek odpoledne to v parkovišti malého závodního depa vypadalo jako v mraveništi. Dobrá nálada provázela celou akci a závěr byl tradičně při muzice a buřtech. Za Liberec děkuji všem, kteří přišli Blaźejovi pogratulovat.

Sobotní program v Liberci pokračoval IV Runda BUDEX International Amateur Speedway Cup, kterou již několik let úspěšně pořádají panové Adrzej Wnek a Blazej Skrzeszewski. Posledně jmenovaný se ujal pokračování a přivedl do Liberce skutečně nabitou partu amatérů, která má chuť do závodění. Převládající skupinu polských závodníků doplňovalo pole z Holandska, Dánska, Německa a pozorovatelé z Plzně 😀

Z našich závodníku se letos nikdo nepřihlásil a tak jsme do Liberce pozvali mladé do vložených jízd. Hlačina, Nejezchleba a Nyklová si tak mohli zajezdit. V sobotu se počet startů v závodě vyšplhal na 52 + rozjezd a mladý.

Jeden ze startů

Byla to velká zatěžkávací zkouška pro pořadatele. Chvilku jsem se díval na tyče startovacího zařízení jestli nejsou červené teplem. Po vyhlášení výsledků se pokračovalo v zábavě, kdy jsme doháněli to co nám předchozí období nedovolovalo. Pro závodníky se otevřel Liberec v plné svoji kráse a tak v čase kdy se nezávodilo, byl prostor pro návštěvu starého města, Ještědu, Babylonu atd.

Ještěd možná?

Znovu si musím ale postesknout jak je velká škoda, že z našich nemá nikdo zájem se povozit a trochu si připomenout jaké to bylo na závodních oválech.