2024 Aktuality E-speedway

Jezdci na E-speedway

4.5.2024

E-speedway patří k liberecké ploché dráze již několik roků. Adam Nejezchleba a Štěpánka Nyklová jsou dva závodníci, kteří v Čechách závodí na ploché dráze s elektrickými plochodrážními motocykly.

Adam a Štěpa

První kroky a i první vítězství vybojoval ještě na prototypu E-speedway Věroslav Kollert ml. V součastné době E-speedway slouží především k učení  jízdy a závodění v kubatuře 125-140ccm. Již v loňské sezoně závodníci sedlající E-speedway předváděli v různých závodech jízdu na nové technice pro mladé. Adam Nejezchleba je v současné době průkopníkem nové kategorie pro školení a vyhledávání mladých závodníků. Jízdu je možné vyzkoušet od 10ti let věku.

Štěpánka Nyklová je třináctiletá slečna, která se rozhodla pro letošní sezonu také osedlat nové E-speedway. V Plzni to bylo poprvé a  hned jí E-speedway dovezla na třetí místo. Potvrdila si tak, že je nejrychlejší ženou na českých oválech.

Bohužel pravidlo pro českou plochou dráhu je nekompromisní a kdo jede na E-speedway nemůže zasáhnout do celkového pořadí seriálu MČR 125

I přes počáteční problémy se E-speedway postupně ukazuje jako vhodná technika pro začátek se závoděním.