2024 Aktuality E-speedway

Světová premiéra

V sobotu 4.5.2024 se sešla v liberceckých Starých Pavlovicích na plochodrážním stadionu  partička jezdců na kontrolní trénink a hlavně k testování nového E-Flat tracku. Trénování se rozdělilo do skupin dle kubatur 125, 250, 500 a to hlavní Flat track. V každé skupině se sešlo po třech závodnících.

Nechyběl ani domácí Adam Nejezchleba, který se připravuje na první kolo Mistrovství světa do Teterova v 250ccm.

Adam Nejezchleba soustředěný

Dlouhodobě očekávaný test nového motocyklu určeného pro závodění Flat track tak dostal konečně v sobotu zelenou. Tým okolo E-Flat tracku  MXM/ THK Racing pozval na testování nejlepšího jezdce na světě a českého mistra ERVINA KRAJČOVIČE.

Mistr světa Ervín Krajčovič

V depu bylo hodně živo, kontrola nastavení včetně pérování, kontrola pneumatik a hlavně seznámení s ovládáním E-motocyklu. Vedle Krajčoviče jezdili dva flat trackeři  Kamil Peuker a Vít Janoušek.

Z Polska přijel Maxmilian Pawewlcak,  závodník který byl u zrodu E-speedway v Libereci.

Dva Mistři světa

Závodníci vyjížděli postupně ve svých kategoriích na dráhu aby si mohli vyzkoušet nově upravenou Libereckou dráhu. Náš stadion má uvnitř oválu vybudovanou malou dráhu, která do toho klasického navazuje. Jezdci na Flat tracku si tak mohli vyzkoušet i takzvaný styl TT Flat track, který by jsme chtěli do Liberce na příští sezonu.

Liberec ukázal, že neusnul a práce na E-motocyklech pokračuje.   

Zároveň bych tímto chtěl poděkovat všem, kteří nám tuto akci pomohli zajistit a divákům, kteří chtěli vidět světovou premiéru.